ΈΠΕΣΕ Ο ΣΠΟΡΟΣ ΤΟΥ PETANQUE ΣΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ

ΈΠΕΣΕ Ο ΣΠΟΡΟΣ ΤΟΥ PETANQUE ΣΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ

Η Εδαφοσφαίριση (Petanque) αποτελεί ένα νέο άθλημα ήπιας άσκησης,  ακριβείας, στρατηγικής και δεξιοτεχνίας που αναπτύσσεται στον Διόνυσο από τον ΑΣΑΔ .  Έφορος του νεοσύστατου τμήματος και υπεύθυνη συντονισμού και οργάνωσης των αθλητών ανέλαβε η Αλεξάνδρα Τόκα.

Ο Α.Σ. Άνοιξης Διονύσου ιδρύει νέο τμήμα στο σύλλογο με σκοπό την ανάπτυξη του αθλήματος της Εδαφοσφαίρισης (Pétanque). Την Κυριακή 10/9 το πρωί πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες επίδειξης του αθλήματος με την υποστήριξη των μελών του συλλόγου Galatsi petanque.

Η διαδικασία συγκρότησης του τμήματος και της αγωνιστικής ομάδας Pétanque Διονύσου είναι σε εξέλιξη. Σε χώρο πλησίον του καφέ ΝΩΕ στο Διόνυσο θα κατασκευασθούν τις επόμενες ημέρες 2 γήπεδα εδαφοσφαίρισης για την πραγματοποίηση των προπονήσεων και των αγώνων του συλλόγου και παράλληλα οι ενδιαφερόμενοι νέοι αθλητές (ηλικίας από 15 έως 65 ετών), ήδη καταθέτουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την απόκτηση του Δελτίου Αθλητικής Ιδιότητας από την Ελληνική Ομοσπονδία Εδαφοσφαίρισης (ΕΟΕΔ).

Ο Πρόεδρος του ΑΣΑΔ Μάριος Λουκάτος ευχαριστεί τον Πρόεδρο του συλλόγου Galatsi petanque, Σπύρο Ασωνίτη και την Γεν. Γραμματέα Αλεξάνδρα Χαραλαμποπούλου, για την υποστήριξη και την παροχή της απαιτούμενης τεχνογνωσίας.

Λίγα λόγια για το άθλημα:

To Pétanque είναι ένα άθλημα ακριβείας, συγκέντρωσης, στρατηγικής, συνεργασίας και δεξιοτεχνίας που απαιτεί συγχρονισμό ματιού και χεριού. Παίζεται στην ύπαιθρο (σε χώμα, χαλίκι ή γρασίδι) σε ένα διαμορφωμένο γήπεδο διαστάσεων 4 Χ 15 από ανθρώπους κάθε ηλικίας. Συνήθως παίζεται µε τρεις εναντίον τριών ή δύο εναντίον δύο και σπανιότερα στο λεγόμενο τετ α ετ, ένας εναντίον ενός. Ο αθλητής στέκεται μέσα σε έναν προσδιορισμένο κύκλο και ρίχνει μία μεταλλική μπάλα στο έδαφος με στόχο να κυλίσει όσο πιο κοντά στο στόχο που είναι μια μικρή ξύλινη μπάλα.

Πληροφορίες – εγγραφές:email asanixidionysou@gmail.com ή SMS στο 6944866067

Leave a comment

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Κλειστό Αγίου Στεφάνου,
Καραολή & Δημητρίου 32

© 2023 Asad.gr.
All Rights Reserved.

The website is powered by Become Design Studio