Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

Ο μοναδικός σύλλογος της βορειοανατολικής Αττικής με ομάδα χάντμπολ στην Α2 Εθνική κατηγορία και τμήμα εδαφοσφαίρισης (Petanque)

Ο Αθλητικός Σύλλογος Άνοιξης Διονύσου “Α.Σ.Α.Δ.” ιδρύθηκε το 2016 με έδρα τον Δήμο Διονύσου και είναι αναγνωρισμένο ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο, εγγεγραμμένο στο μητρώο της ΓΓΑ με αριθμό ΧΗ10.  Χρώματα του συλλόγου είναι το μπλε και το πορτοκαλί. Τη μεγαλύτερη διάκριση του συλλόγου σε αγωνιστικό επίπεδο αποτελεί η ανάδειξη του ως Κυπελλούχος Ελλάδος ανδρών Μπιτς Χάντμπολ 2018.

Ο σύλλογος από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα δραστηριοποιείται και αναπτύσσει το άθλημα της χειροσφαίρισης (Χάντμπολ) και της παράκτιας χειροσφαίρισης (Beach Handball) και αποτελεί επίσημο ενεργό μέλος της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος (ΟΧΕ) και της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Αττικής (ΕΣΧΑ).

Ο ΑΣΑΔ είναι το μοναδικό αθλητικό σωματείο της περιοχής που καλλιεργεί το άθλημα του χάντμπολ και του μπιτς χαντμπολ και για αυτό αποτέλεσε πόλο έλξης πολλών παιδιών. Σήμερα ο σύλλογος διαθέτει γυναικεία ομάδα χάντμπολ η οποία αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας της ΟΧΕ, τμήματα ακαδημιών για αγόρια και κορίτσια που μετέχουν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της ΕΣΧΑ και αντρική και γυναικεία ομάδα στην άμμο που μετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Handball.

Το 2023 ο σύλλογο ενεργοποίησε ένα νέο τμήμα άθλησης με σκοπό την ανάπτυξη της Εδαφοσφαίρισης (Petunque) για άντρες και γυναίκες ηλικίας από 16 έως 65 ετών.

Παράλληλα με την αθλητική και αγωνιστική δράση και εξέλιξη των αθλητών, η διοίκηση και τα μέλη του συλλόγου δίνουν μεγάλο βάρος στην κοινωνική διάσταση του αθλητισμού και στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην κοινωνία. Με ένα πολυεπίπεδο πεδίο δράσεων και εκδηλώσεων που οργανώνει ή συμμετέχει ο σύλλογος , κύριες επιδιώξεις του συλλόγου είναι η προώθηση της ευεξίας και της αθλητικής δραστηριότητας στην καθημερινότητα, η κοινωνική ένταξη, η ανάπτυξη χαρακτηριστικών όπως η συνεργασία, η αυτοπειθαρχία και ο σεβασμός, η κοινωνική εν συναίσθηση, η προστασία του περιβάλλοντος, η ψυχαγωγία και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

ΑΚΑΔHΜΙΑ HANDBALL

Έλα στη παρέα μας και ζήσε τη μαγεία του Χάντμπολ. Είναι η πιο «easy start» αθλοπαιδιά για το επίπεδο κινητικής ανάπτυξης των παιδιών από την Α΄Δημοτικού.

Στον ΑΣ Άνοιξης Διονύσου λειτουργούν ακαδημίες χάντμπολ για αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 6 έως 16 ετών. Με την παρουσία εξειδικευμένων προπονητών/εκπαιδευτών, τα παιδιά μαθαίνουν το άθλημα της χειροσφαίρισης με την αξιοποίηση των βασικών κινητικών λειτουργιών του ανθρώπου που είναι το τρέξιμο, το άλμα και η ρίψη.

Οι ακαδημίες χάντμπολ του ΑΣΑΔ έχουν σκοπό:

  • Τη σωστή εκμάθηση του αθλήματος από μικρή ηλικία.
  • Την ανάπτυξη μιας ιδανικής σχέσης του παιδιού με τον αθλητισμό που βασίζεται στην δημιουργική άμιλλα.
  • Την ψυχαγωγία των παιδιών μέσω ενός αθλήματος-παιχνιδιού και την αποτροπή άλλων ενασχολήσεων, βλαπτικών, κυρίως στις νεαρές ηλικίες.
  • Τη σωστή διαπαιδαγώγηση μέσα από τους κανόνες του αθλήματος και το πνεύμα του υγιούς αθλητισμού αλλά και μέσα από την σχέση τους με τους προπονητές και τους συμπαίκτες τους.
  • Τη δημιουργία μιας δεμένης αλλά και αγωνιστικά δυναμικής, αθλητικής παρέας, η οποία δυνητικά θα οδηγήσει στην ανάδειξη των ταλέντων που μέσα από τη σωστή εξέλιξη θα οδηγήσουν να παίξουν στην μεγάλη ομάδα του συλλόγου.

Την αγωνιστική περίοδο 2023-24 στο σύλλογο λειτουργούν τα παρακάτω τμήματα ακαδημιών:

  • Κορασίδων (γεν. 2008-2012)
  • Παμπαίδων Α΄ (γεν. 2010-2012)
  • Μίνι μεικτό (γεν. 2013-2016)

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΜΑΔΑ BEACH HANDBALL

Το Beach Handball, το θεαματικότερο άθλημα στην άμμο βρίσκεται σε σταθερά ανοδική πορεία στη χώρα μας και οι ομάδες ανδρών και γυναικών του ΑΣΑΔ έχουν να επιδείξουν μεγάλες διακρίσεις σε πανελλήνιο επίπεδο.

Η παράκτια χειροσφαίριση, γνωστή και ως Beach Handball (BH), αποτελεί ένα σχετικά νεοδημιούργητο άθλημα, ραγδαία αναπτυσσόμενο, όπου η χώρα μας συγκαταλέγεται στις μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος σε παγκόσμιο επίπεδο. Το 2019 με απόφαση της ΓΓΑ υπάχθηκε στην ΟΧΕ ως ξεχωριστός κλάδος άθλησης.

Ο ΑΣΑΔ από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα διαθέτει αντρική και γυναικεία ομάδα Beach Handball, οι οποίες μετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Handball της ΟΧΕ.

Οι προπονήσεις των ομάδων γίνονται στο γήπεδο άμμου των αθλητικών εγκαταστάσεων Καπανδριτίου και η αγωνιστική περίοδος του αθλήματος διαρκεί από τον Μάιο μέχρι τον Αύγουστο με την διεξαγωγή τουρνουά σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Το 2018 η αντρική ομάδα του ΑΣΑΔ BH, αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ελλάδος , ενώ το 2022 η γυναικεία ομάδα αναδείχθηκε Δευτεραθλήτρια Ελλάδος.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Κλειστό Αγίου Στεφάνου,
Καραολή & Δημητρίου 32

© 2023 Asad.gr.
All Rights Reserved.

The website is powered by Become Design Studio